Üdvözöljük a Kozármislenyi Petőfi-Bányász Horgászegyesület honlapján!


Megnyitás

Időkép


Created By Zozoweb

Bemutatkozás


A Kozármislenyi Petőfi Horgászegyesület 1975-ben alakult a korábbi termelőszövetkezeti tó tulajdonjogának megszerzése után. A tagok több éves kemény munkájának eredményeképpen ma egy megyehatáron túl is ismert közkedvelt pihenőhellyé vált.

2001-ben a tó teljes területén kotrást és 0,8 hektárnyi bővítést végeztünk, így a horgászható vízfelület 4 hektárra nőtt. Nőtt a vízmélység, amely ma átlagosan 1.4 méter, de vannak 2 méternél mélyebb árkok is. Épült egy sziget is, melyről a belógó rekettyebokrok a szürkeharcsák és süllők kedvenc tartózkodási helye, a víz feletti terület a változatos madárvilágnak ad költő és pihenőhelyet. Tavunkat a közeli völgyből érkező patak és a tó saját! forrásai táplálják, vizünk kiváló minőségű. A nyári nagy melegekben szellőztető és vízforgató berendezéssel biztosítjuk a jó horgászati lehetőséget.

Az egyesület életében a 2015-2016-os évben változás ált be. A sporthorgászat csökkenésével a tagság öregedésével a gazdasági helyzet meg kívánta, hogy a további fejlődés érdekében tőkebevonásra van szűkség. A fenti cél érdekében a vezetőség 2015 nyarán tárgyalásokat kezdeményezet a Pécsi Bányász Horgászegyesülettel, akik rendelkeztek a szükséges tőkével, de nem rendelkeztek saját horgásztóval. A tárgyalás eredményeként 2016-ban a két egyesület egybeolvadt Petőfi-Bányász Horgászegyesület Kozármisleny néven. A jogi eljárások 2016 augusztusában fejeződtek be és ezt követően a folytonosság továbbra is biztosított. Az átalakult egyesület legfőbb szerve a közgyűlés, amelyet öt évenként a küldöttgyűlést évenként össze kell hívni.

A tó halállománya a telepítéseknek és az őshonos halfajták visszatelepítésének köszönhetően igen változatos. Mint első számú horgászhal a ponty dominál, a tükrös és pikkelyes változata mellett megtalálható a KOI ,melyből a legnagyobb kifogott példány 22 kg felett volt, a 8 -10 kilós példányok rendszeresen horogra akadnak. Folyamatosan pótoljuk a tó amur állományát,melyek méretüknél fogva maradandó horgászélményt nyújtanak. A ragadozó állománnyal sem kell szégyenkezni, fogható szürkeharcsa ( házi rekord 37 kg),süllő( házi rekord 5,4 kg), és gyönyörű csukák (házi rekord 8,5 kg). A meleg idő beálltával rendszeresen telepítünk afrikai harcsát 2 – 4 kg átlagsúllyal. Mindemellett nem feledkezünk meg az úszós horgászokról sem, bőven van kárász- 1 kg feletti példányok is- és a keszeg szinte minden változata.

A tó partján a horgászhelyek szilárd burkolatú ösvényen közelíthetők meg. A mozgáskorlátozottak akadály mentesített úton juthatnak el a részükre biztosított helyekre. A tó területén foglalt hely nincs! Esőbeállók, padok, az éjszakai horgászatnál a part teljes kivilágítása teszik komfortossá a horgászatot. A tóparti halőrházban a nap bármely szakában váltható napijegy , amely tartalmazza a tavon való horgászat kötelezően betartandó előírásait. Várjuk kedves Vendégeinket az év minden napján! Május 1-től október 31-ig éjjel pénteken és szombaton, október 31-től május 1-ig napkeltétől - napnyugtáig.

Jó fogást és kellemes pihenést kívánunk minden kedves Vendégünknek: a HE vezetősége és Tagsága


Copyright © Kozármislenyi Petőfi-Bányász Horgászegyesület Hungary 2014-2017 Minden jog fenntartva!